Nagyon sok nyelvtanuló elköveti ezeket a hibákat, ha új nyelvbe kezd bele Nyelvtanulás
Eduline

Nagyon sok nyelvtanuló elköveti ezeket a hibákat, ha új nyelvbe kezd bele

A nyelvtanulás nem sprint, hanem egy maraton - mondja Luis Von Ahn, a Duolingo alapítója. Fontos, hogy a nyelvtanulás a napi rutinotok része lehessen, úgy sokkal hatékonyabb és eredményesebb lehet.

Luis Von Ahn szerint, ha egy adott rutinként tekintenek az emberek a nyelvtanulásra, akkor könnyebben haladnak, hiszen a nyelvtanulás maga nem egy sprint, hanem maraton. Hosszútávon jobban kamatozik az a tudás, amit sok gyakorlással, napi szinten fejlesztenek, míg a gyorsan átpörgetett és hatalmas tananyag nem képes olyan szinten megmaradni, hogy abból később is lehessen dolgozni. A duolingo használói között gyakran már az elején látszik, csupán a felhasználói szokásokból, hogy ki az aki sokáig fog gyakorolni és ki az aki hamar eltűnik majd. - teszi hozzá.

Mindezt saját pédájával szemléltette: jelen pillanatban portugálul tanul, és napi szinten gyakorolja a nyelvet. Beépített egy napi rutint, egy tanulási szekciót, ez akár az eredeti nyelven nézett filmeket is jelentheti. - mondja.

Így tanulhattok nyelveket teljesen ingyen: új Duolingo-funkciót próbálhattok ki

Új szolgáltatással rukkolt elő a világ legnépszerűbb nyelvtanuló platformja, a Duolingo: családtagok, barátok, ismerősök csoportokat hozhatnak létre, és egymást segítve/egymással versenyezve tanulhatnak idegen nyelveket. A Duolingo Language Clubot már az alkalmazás 1,7 millió magyar felhasználója is kipróbálhatja. A Duolingo "klubokban" - amelyek már elérhetők az alkalmazáson belül - a tagok láthatják egymás eredményeit, előrehaladását, így egymást motiválják.

(businessinsider.de)

 

Hirdetés