Ingyenes nyelvtanulás a Duolingón túl: hat alkalmazás a nyárra, amit érdemes letölteni Nyelvtanulás
Csik Veronika

Ingyenes nyelvtanulás a Duolingón túl: hat alkalmazás a nyárra, amit érdemes letölteni

A Duolingót és a Babbelt a legtöbb nyelvtanuló jól ismeri, míg a Drops, a Lirica vagy a ConjuGato nevű appot valószínűleg kevesebben próbálták ki. Pedig érdemes.

Az Iphonelife szedte listába a legfrissebb és legjobb nyelvtanulós appokat - ebből a listából hoztuk el nektek az ingyenesen használható lehetőségeket.

1. Duolingo

Az app, ami egy listából sem maradhat ki. Mi is nagyon sokszor írtunk már arról, milyen sok nyelven és szinten tanulhattok vele játékosan. Az app egyik nagy előnye az, hogy továbbra is teljesen ingyenes és egy egyszerű regisztrációval használható.

Már az alkalmazás felépítése is ismerős lehet a népszerű játékokból: szinteket kell teljesítenetek azért, hogy egy következő kategóriát feloldhassatok. A Duolingo nagy sikere már a kezdetektől fogva az, hogy kezdők, haladók vagy egyszerűen alkalmi tanulók számára is tökéletes, de különösen azoknak jó választás, akik naponta csak néhány percet tudnak tanulásra szánni.

Az appot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre, innen pedig Androidra.

2. Drops

Ennek az alkalmazásnak is ingyenes az alapváltozata, de persze vannak fizetős kiegészítései. Szórakoztató, egyszerű és hihetetlenül könnyen kezelhető - írják róla, szerencsére ez az app is tud újat mutatni mindnekinek, kezdőktől a haladókig.

Az alkalmazás teljesen hozzátok igazítja az órákat, a ti szinteteken megbecsüli a napi gyakorlási időtöket a nyelvtanulás oka - munka, utazás, szórakozás vagy egyebek - alapján. Ha belefognátok a nyelvtanulásba érdemes kipróbálni, ugyanis a Drops-szal 41 különböző szinten és megközelítésben tanulhattok, az alapvető szókincsfejlesztő feladatokon át a gyakorlati, haladó szintig.

A Dropsot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre, innen pedig Androidra.

3. Lirica

Jöjjön valami extra. Ezzel az appal a leckék népszerű dalszövegek köré épülnek, természetesen az általatok kiválasztott nyelven. A kifejezések karaoke dalszövegként jelennek meg így megérinthetitek a szavakat vagy mondatokat jelentését szövegkörnyezetben is. Az érdekes alkalmazásnak egyetlen hátránya van: jelenleg csak az angol, a spanyol és a német nyelvet találhattok benne.

Az appot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre.

4. HelloTalk

A lista összeállítói szerint ez az alkalmazás azoknak a nyelvtanulóknak szól, akik menet közben szeretnének barátokat szerezni. Miért? HelloTalk valójában arról szól, hogy összekapcsol benneteket más diákokkal, hogy közösen járjátok be a nyelvtanulás rögös útjait. Ha bátrak vagytok, beszéltek egy adott idegen nyelven, de fejlődnétek, akkor ez nektek szól - a csetelés és a hívások az appon belül pillanatok alatt a nyelvtanulás legmélyére sodornak majd benneteket.

Az appot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre, innen pedig Androidra.

5. Babbel

Újabb kihagyhatatlan eleme a nyelvtanulós alkalmazások listáinak. Ezt az appot akkor érdemes letöltenetek, ha a nyelvtan megy nehezebben. Viszont azt ki kell emelni, sajnos csak azok tudják használni, akik valamennyire értenek angolul is, az ugyanis a közvetítőnyelv. A feladatok egyszerűek: helyes szavakat kell beírni a megadott mondatokba, a kifejezések kiejtését is megmutatja az oldal - így a szóbelire is gyakorolhattok. Addig nem léphettek a következő, nehezebb feladatra, amíg helyesen nem válaszoltok a kérdésre.

Hasonlóan a fent említett Duolingohoz, a Babbel is azoknak jöhet jól, akik jobban szeretik a szervezett(ebb) módszereket, szemben mondjuk a HelloTalkkal. Ez az app is olyan órákat tervez, ahol 10 és 15 perc alatt is tanulhattok, és fokozatosan a szókincs gyakorlásával áttér a kiejtésre és a nyelvtanra is.

Az appot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre, innen pedig Androidra.

6. ConjuGato

Bónuszapp a spanyolosaknak. Ez az alkalmazás alapvetően a spanyol igekötők elsajátítására összpontosító egyszerű és funkcionális felület. Segít nemcsak abban, hogy mikor melyik ragozást kell használni, hanem abban is, hogy könnyebben meg tudjátok különböztetni a hasonló igéket. Akár spanyolt tanultok, akár spanyol nyelvű országba utaztok majd, ez az alkalmazás nagymértékben segíti magabiztosságot.

Ezt az appot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés