Nyelvvizsga két részletben: kaphatok komplex nyelvvizsgát és pluszpontot a felvételin? Nyelvtanulás
Eduline

Nyelvvizsga két részletben: kaphatok komplex nyelvvizsgát és pluszpontot a felvételin?

Mi a szabály abban az esetben, ha két időpontban és két különböző helyen nyelvvizsgáztatok? A két bizonyítvány komplex nyelvvizsgának számít, jár érte többletpont a felsőoktatási felvételin?

Előfordulhat, hogy nem egyszerre szereztek szóbeli és az írásbeli nyelvvizsgát. Mi a helyzet ilyenkor: komlpex vizsgának számít, jár érte többletpont a felvételin?

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központja szerint ugyanazon nyelvű, szintű szóbeli és írásbeli típusú vizsgabizonyítványok együttesen a komplex nyelvizsgával egyenértékűek, függetlenül a két vizsga között eltelt időtől és a vizsgaközponttól.

A 2021-es felvételiben viszont részvizsga esetén csak abban az esetben jár többletpont, ha szakvéleménnyel igazoljátok, hogy nem tudtok a komplex nyelvvizsgát tenni. Ebben az esetben a középfokú vizsga 28, a felsőfokú 40 pontot ér. Viszont összesen legfeljebb 40 többletpontot kaphattok akkor is, ha több különböző nyelvből megszerzett nyelvvizsga alapján több pontot kapnátok és többletpontjaitok összege ezt meghaladná. Illetve fontos, hogy egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont. A többeltpontokkal kapcsolatos szabályokat itt olvashatjátok el.

A 2021-es felvételiről pedig itt találjátok a legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.