Hol nyelvvizsgázzak? – itt találjátok a nyelvvizsgaközpontokat Nyelvtanulás
Eduline

Hol nyelvvizsgázzak? – itt találjátok a nyelvvizsgaközpontokat

Most készültök nyelvvizsgára, de még nem döntöttétek el, hogy melyiket válasszátok? Ha nem tudtok eligazodni a nyelvvizsgaközpontok világában, akkor mutatjuk, hogy hol találjátok az összes akkreditált vizsgaközpontot.

Ha nehezen tudtok dönteni és káosz a fejetekben a nyelvvizsgákkal kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatni az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztályának oldalára. Itt megtaláljátok az összes akkreditált vizsgaközpontot és más információkat is. Utánanézhettek a vizsgarendszereknek, kereshettek nyelvek szerint és arról is találtok információt, hogy milyen teendők lehetnek a nyelvvizsga után.

A nyelvtudásért a felvételin maximum 40 többletpontot kaphattok. A B2-es (középfokú) nyelvvizsgáért 28 pluszpont jár, a C1-es (felsőfokú) vizsgáért pedig  a maximális 40 pontot kaphatjátok meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.