Hol nyelvvizsgázzak? – itt találjátok a nyelvvizsgaközpontokat Nyelvtanulás
Eduline

Hol nyelvvizsgázzak? – itt találjátok a nyelvvizsgaközpontokat

Most készültök nyelvvizsgára, de még nem döntöttétek el, hogy melyiket válasszátok? Ha nem tudtok eligazodni a nyelvvizsgaközpontok világában, akkor mutatjuk, hogy hol találjátok az összes akkreditált vizsgaközpontot.

Ha nehezen tudtok dönteni és káosz a fejetekben a nyelvvizsgákkal kapcsolatban, akkor érdemes ellátogatni az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztályának oldalára. Itt megtaláljátok az összes akkreditált vizsgaközpontot és más információkat is. Utánanézhettek a vizsgarendszereknek, kereshettek nyelvek szerint és arról is találtok információt, hogy milyen teendők lehetnek a nyelvvizsga után.

A nyelvtudásért a felvételin maximum 40 többletpontot kaphattok. A B2-es (középfokú) nyelvvizsgáért 28 pluszpont jár, a C1-es (felsőfokú) vizsgáért pedig  a maximális 40 pontot kaphatjátok meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.