Hova fordulhattok, ha hibát találtok a nyelvvizsga-bizonyítványotokban? Nyelvtanulás
Eduline

Hova fordulhattok, ha hibát találtok a nyelvvizsga-bizonyítványotokban?

Mit tehettek, ha hibás adatot találtok a nyelvvizsga bizonyítványotokban? Mutatjuk, hol kérhetitek, hogy javítsák a dokumentumot.

Ha hibás adatot találtok a nyelvvizsga-bizonyítványtokban, ezt az Oktatási Hivatal (OH) felé tudjátok jelezni, ők fognak róla hatósági igazolást kiállítani. Fontos azonban, hogy erre valóban csak indokolt esetben van lehetőség, vagyis például a házassági névváltozás miatt a hivatal nem fog nektek új igazolást adni.

A nyak.hu-n arra is felhívják a figyelmet, hogy az eljárás során új, keményfedeles nyelvvizsga-bizonyítványt nem kaptok, csak igazolás kerül kiállításra. Ez pedig csak az eredeti bizonyítvánnyal együtt lesz érvényes.

A kérelem benyújtására személyesen, postai úton és e-mailben is van lehetőség. Ezekről, illetve az eljáráshoz szükséges dokumentumokról itt találtok bővebb információkat.

Szükségetek lenne egy (vagy több) nyelvvizsgára a diplomátokhoz, de nem tudjátok, melyeket fogadják el a felsőoktatási intézmények? Itt megnézhetitek az akkreditált nyelvvizsgaközpontokat és nyelvvizsgahelyeiket.

Diploma nyelvvizsga nélkül: a mostani végzősöknek is jár a könnyítés?

Ahogy azt már számtalanszor megírtuk, a tavaszi veszélyhelyzetben eltörölték a nyelvvizsgát, mint diploma feltételt, és enélkül is mindenkinek kiadták az oklevelét. De vajon mire számíthatnak azok, akik a 2020/2021-es tanév első félévében államvizsgáznak?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.