"Milyen nyelvvizsgát tegyek a diplomához?" Nyelvtanulás
Eduline

"Milyen nyelvvizsgát tegyek a diplomához?"

Szükségetek lenne egy (vagy több) nyelvvizsgára a diplomátokhoz, de nem tudjátok, melyeket fogadják el a felsőoktatási intézmények? Mutatjuk az akkreditált nyelvvizsgaközpontokat és nyelvvizsgahelyeiket.

Az alapszakos diplomához általában egy középfokú (B2-es szintű), komplex, államilag elismert általános nyelvvizsgára van szükség. Az adott szak képzési és kimeneti követelményeiben ugyanakkor ennél szigorúbb feltételt - például általános helyett vagy mellett szakmai nyelvvizsgát - is meghatározhatnak.

Hol találjátok az államilag elismert nyelvvizsgák listáját?

A Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ oldalán egy összesített listában megtaláljátok az államilag elismert vizsgarendszereket működtető vizsgaközpontokat. Itt a kétnyelvű általános, illetve kétnyelvű szaknyelvi, valamint az egynyelvű általános és egynyelvű szaknyelvi vizsgákat is megnézhetitek. Továbbá azt az öt vizsgaközpontot is, ahol online formában, személyes érintkezés nélkül szerezhettek bizonyítványt.

Így a saját igényeiteknek vagy éppen a követelményeiteknek megfelelően választhattok vizsgaközpontot, ahol aztán nyelvizsgázhattok az ország különböző városaiban. Ha már esetleg van nyelvvizsgátok, de nincs a felsoroltak között, akkor külön eljárási díj ellenében honosíthatjátok azt, így azt is elfogadhatják a diplomához. Erről itt írtunk bővebben.

Marad az online nyelvvizsa, itt szerezhettek bizonyítványt otthonról is

Az előírt feltételeknek megfelelő öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt az online formában, személyes érintkezés nélkül szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés