28 nyelvből szerezhettek nyelvizsgát online Nyelvtanulás
Eduline/MTI

28 nyelvből szerezhettek nyelvizsgát online

Megkapták a kijelölt nyelvvizsgaközpontok az akkreditációt az online nyelvvizsgákhoz.

Négy nyelvvizsgaközpontnál 28 nyelvből szervezhető online nyelvvizsga - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken az MTI-vel. A tárca közleménye szerint az előírt feltételeknek megfelelő nyelvvizsgaközpontok mindegyike megkapta az akkreditációt az online formában szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz.

A két hete megjelent kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online módon is szervezhetnek nyelvvizsgát annak érdekében, hogy a rendkívüli körülmények között is biztosított legyen ez a lehetőség még akár az egyetemi, főiskolai felvételihez számító többletpontok miatt is.

Bár akkor még azt írták a lehetőség első körben - a legszélesebb kört kiszolgálva - várhatóan angol és német nyelvből lesz elérhető, ez három nyelvvizsgaközpontnál így is lett, azonban az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. további 26 nyelvből biztosít lehetőséget a vizsgázásra. A lehetőségekről bővebben az OH oldalán tájékozódhattok.

Így változnak a nyelvvizsga többletpontok szabályai idén

A koronavírus miatt az általános felsőoktatási felvételi eljárást is érinti néhány intézkedés, amiről döntött a kormány. Ilyen a nyelvvizsgák pontszámítása is - mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés