Mikor indulhatnak az online nyelvvizsgák? Nyelvtanulás
Eduline

Mikor indulhatnak az online nyelvvizsgák?

Megnéztük, eddig hány nyelvvizsgaközpont adhatott le kérelmet az Oktatási Hivatalnak (OH).

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az április 10-én megjelent kormányrendelet alapján online is szervezhetnek nyelvvizsgát az arra alkalmas vizsgaközpontok. Még március közepén kiderült, a koronavírus miatt elhalasztják a tavaszi vizsgákat, így azok a felvételizők, akik az utolsó év végére hagyták a bizonyítványszerzést, nagy eséllyel ezzel a pontszerzéssel a felvételin már nem számolhattak volna.

Az online nyelvvizsga lehetőségével az ő felvételi többletpontjukat is igyekeznek megmenteni. A számítógépes nyelvvizsgák lebonyolítására érvényes engedéllyel rendelkező vizsgaközpontok - az országos veszélyhelyzet idejére - az Oktatási Hivatalnál (OH) kérelmezhetik, hogy akkreditációjukat kiegészítsék online vizsgáztatással. Megnéztük, azóta melyik vizsgaközpontok adtak hírt erről az intézkedésről, mire lehet még a felvételi idején számítani.

Az Euroexam Vizsgaközpont honlapján azt írják, várhatóan már május elején elindulhatnak az akkreditált online, otthoni angol és német nyelvvizsgák. De az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. is benyújtotta kérelmét az Oktatási Hivatalnak annak érdekében, hogy szervezhessenek online nyelvvizsgát. Hasonlóan tette ezt az iTOLC is, akik szombat délután meg is hirdetették országos online próbavizsgájukat, ami néhány óra leforgása alatt betelt, ezért a vizsgaközpont újabb alkalmat hirdet a mai napon.

Ezenkívül - az eddigi infók alapján - még a BME Nyelvvizsgaközpont ír arról, hogy dolgozunk azon, hogy augusztusban már lehessen online nyelvvizsgázni - ez ugyebár a felvételi időszakból már kicsúszik. Eddig egyetlen akkreditált nyelvvizsgaközpontnál, a tavaly óta működő iTolc-nál lehetett online nyelvvizsgát tenni Magyarországon.

A felvételin egyébként változtak a nyelvvizsgáért járó többletpontok szabályai, erről bővebben itt olvashattok.

Rekordév volt a tavalyi a nyelvvizsgaszerzésben: háromezerrel többen kaptak bizonyítványt

Tavaly háromezerrel többen kaptak nyelvvizsgabizonyítványt, mint egy évvel korábban - írja a szerdai Világgazdaság az Oktatási Hivatal adatai alapján.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés