Három hónapra felfüggeszti az egyik nyelvvizsgaközpont működését az Oktatási Hivatal Nyelvtanulás
Eduline

Három hónapra felfüggeszti az egyik nyelvvizsgaközpont működését az Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatal (OH) három hónapra felfüggeszti a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működését, amiért az - mint kiderült - nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.

A British Council Hungary nyelvvizsgaközpont jelenleg nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, ezért működését az OH három hónapra felfüggesztette: 2020. június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát - tette közzé az Oktatási Hivatal.

Az időszakot a már meghirdetett vizsgaidőpontokra tekintettel jelölték ki, aminek aztán végeztével ismét engedélyezik majd az államilag elismert nyelvvizsgák szervezését, amennyiben "megszünteti a súlyos jogsértéseket, és működése megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak" - fogalmaznak.

A nyelvvizsgaközpont 2003 óta működik akkreditált központként, összesen 7 vizsgahelyén - Budapesten, Szombathelyen és Debrecenben is - lehet egynyelvű, általános nyelvvizsga-bizonyítványt szerezni.

Hozzáteszik, a központ Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényességét az intézkedés nem érinti, az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is ugyanúgy honosíthatók írják.

Ezt a típusú nyelvvizsgát is elfogadják a felvételin?

Hogyan fogadják el Magyarországon a külföldön szerzett nyelvvizsgát és mi a teendő vele a felvételin? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés