Hányan nyelvvizsgáztak az elmúlt években? Nyelvtanulás
Eduline

Hányan nyelvvizsgáztak az elmúlt években?

Hányan nyelvvizsgáztak az elmúlt években a tizen- és a huszonévesek közül? Itt vannak a 2018-as adatokkal frissített statisztikák.

2018-ban 120 ezren nyelvvizsgáztak, négyezerrel többen, mint egy évvel korábban. A nyelvvizsgázók száma azonban még így sem közelíti meg a 2009-es rekordot, amikor összesen 175 ezren vizsgáztak valamelyik idegen nyelvből.

A vizsgázók számát valószínűleg emelte a 2020-as felvételi feltétel (jövőre már csak az kerülhet be egyetemi-főiskolai alap- vagy osztatlan szakra, akinek legalább egy B2-es nyelvvizsgája vagy azzal egyenértékű okirata van), valamint az, hogy 2018. januárja óta a 35 évnél fiatalabbak visszaigényelhetik az államtól a sikeres nyelvvizsga díját.

Idén már 14 ezren igényelték vissza nyelvvizsgájuk díját

Már csaknem 14 ezren igényelték idén a nyelvvizsga után járó támogatást - olvasható a Magyar Hírlap pénteki számában.

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.