Állami ünnepség: 263 iskola nem küld diákokat biodíszletnek Közoktatás
Eduline

Állami ünnepség: 263 iskola nem küld diákokat biodíszletnek

A 307 megkeresett iskola túlnyomó többsége nem jelzett vissza, vagy nemet mondott a Klik kérésére és nem küldenek gyerekeket a március 15-i állami ünnepségre.

Nemcsak a Váci Madách Imre Gimnázium utasította vissza azt a kérést, hogy küldjön el 10 diákot és 1 tanárt a március 15-i állami ünnepségre. A 307 megkeresett intézményből 263 iskola jelezte: nem igénylik, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) elbuszoztassa diákjaikat az állami ünnepségre – írta a pénteki Népszabadság.

A lap megkeresett több iskolát, de a legtöbb nem vállalta, hogy nyilatkozik az ügyről. Az egyik iskolaigazgató azt mondta, a Klik megtiltotta, hogy nyilatkozzanak. A Klik viszont elárulta, hogy a 307 megkeresett intézményből 44 jelezte, hogy élnek a kormány ajánlatával, és elküldik diákjaikat a fővárosi programokra. Összesen 495 diák részvételét jelezték az iskolák.

A Klik tagadta, hogy kötelező lenne a részvétel az iskolák számára. Őket a Rendezvényszervező Hivatal kereste meg azzal, hogy szívesen biztosítanak lehetőséget azoknak a diákoknak, akik szeretnének részt venni az állami ünnepségen.

Csütörtök este a Váci Madách Imre Gimnázium egyik tanára a Facebookon azt írta: igenis kötelezővé tette a Klik a részvételt a budapesti megemlékezésen. A ceglédi tankerület igazgatói múlt csütörtökön behívatták a váci középiskolák vezetőit, és közölték velük, hogy iskolánként kell tíz diákot küldeni a rendezvényre – írta.

A Klik a tanár Facebook-posztja miatt a következő levelet küldte el szerkesztőségünknek: "A tankerületi igazgató március 5-én, csütörtökön szokásos havi értekezletét tartotta az intézmény vezetőknek Cegléden. Ezen az értekezleten az aktuális feladatokról és jogszabályi változásokról volt szó. Nem volt szó a március 15-ei ünnepségen való részvételről, így az sem hangozhatott el, hogy kötelező ezen részt venni. Az ünnepségen való részvétel lehetőségéről korábban levélben tájékoztatta a tankerület az intézményeket, de ez sem tartalmazta a kötelező részvételt."

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés