Rétvári Bence szerint már alig van egészségtelen étel a büfékben Közoktatás
MTI

Rétvári Bence szerint már alig van egészségtelen étel a büfékben

A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - ezt mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.

Az M1 aktuális csatorna híradója az eseményről beszámolva utalt arra, hogy a kormány a chipsadó kivetése mellett bevezette a menzareformot és a mindennapos testnevelést.

Rétvári Bence a rendezvényen azt mondta, az intézkedések azt szolgálják, hogy a most felnövekvő generáció ne jusson hozzá az iskolában egészségkárosító termékekhez, másrészt szokjon hozzá az egészségeshez.

Hozzátette, ez arra ösztönzi a büféket, a konyhákat és a szolgáltatókat, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő, de finom élelmiszereket állítsanak elő és árusítsanak az iskolásoknak.

Jön a szigor szeptembertől, ezek a termékek biztosan eltűnnek a büfékből

Görög saláta, magvas zsömle, müzli, teljes kiőrlésű gabonakeksz és friss gyümölcsök válthatják szeptembertől a ka­kaós csigát és társait az iskolai büfékben. A változások nem a tanulók ízléseinek változásai miatt történnek, hanem mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma erre kötelezi az intézményeket - írja a Szoljon.

Magas pontszámokkal a legjobb szakokra kerülnek be, de a beiratkozásig már nem jutnak el Felsőoktatás Székács Linda

Magas pontszámokkal a legjobb szakokra kerülnek be, de a beiratkozásig már nem jutnak el

A magyar felsőoktatás-politika évről évre sikerként könyveli el, hogy nagyjából az elmúlt három évben jelentősen nőtt a magyar egyetemekre jelentkezők és felvettek száma. Arról viszont nincsenek statisztikák, hogy a felvettek közül végül ténylegesen hányan iratkoznak be és kezdik el a tanulmányaikat a magyar intézményekben. A meglévő adatok viszont azt mutatják; gyakran épp a legtehetségesebb diákok azok, akik nem itthon folytatják.