Jövő szeptemberben indul a Budapest School középiskolája Közoktatás
Eduline

Jövő szeptemberben indul a Budapest School középiskolája

2019 szeptemberében elindul a Budapest School középiskolája, a diákok idejük közel felében az érettségihez köthető tárgyakkal, tudományterületekkel töltik az idejüket, másik felében a saját érdeklődésük alapján választott műhelyekben dolgoznak, tanulnak, alkotnak.

„A Budapest High Schoolban az érettségi egy a célok között. Mindenkinek saját egyéni tanulási terve van. Akinek fontos a kiváló érettségi eredmény, az több időt tölthet az erre való felkészüléssel; aki az időt arra akarja szánni, hogy a saját projektjében fejlődjön, annak erre is lesz lehetősége” – írják oldalukon.

Hozzáteszik: a diákok az idejük közel felében az érettségihez köthető tárgyakkal, tudományterületekkel töltik az idejüket. „Itt is a legmodernebb tanulási technikákat alkalmazzuk: fordított tanterem, kooperatív technikák, projekt módszertan, digitális tanulás, dráma pedagógia, egyéni mentorálás. A diákok az idejük másik felében a saját érdeklődésük alapján választott műhelyekben dolgoznak, tanulnak, alkotnak” – emelik ki.

A Budapest School tájékoztatója alapján az iskolai tantárgyait az állami kerettanterv alapján, azok összevonásával, tömörítésével, céljainak újragondolásával alakították ki.

A foglalkozások három terület köré épülnek: a tudomány (biológia, egészségtan, fizika, kémia, matematika, informatika, földrajz, környezetismeret, természetismeret), a „kult” (magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, vizuális kultúra, dráma és tánc, hon- és népismeret, történelem, társadalmi és állampolgársági ismeretek, ének-zene) és a harmónia (erkölcstan, testnevelés, technika, életvitel és gyakorlat, informatika).

Új iskolákat nyit jövőre a Prezi alapítója

Vidéken is iskolákat indít a Prezi alapítója, Halácsy Péter. Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben is új csoportokat indítanak a jövő tanévtől. Ahogy korábban írtunk róla, iskola módszereinek sikerét mutatja, hogy folyamatosan terjeszkednek. Most Óbudán nyílik új épület. A jövő tanévtől pedig új csoportokat indítanak a mikroiskola-hálózat Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben.

 

Hirdetés