Mécsesekkel és dallal emlékeztek a koronavírusban elhunyt tanárokra Közoktatás
Eduline

Mécsesekkel és dallal emlékeztek a koronavírusban elhunyt tanárokra

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a budapesti Eötvös szobornál búcsúztatta az elhunyt kollégákat pedagógusnap alkalmából.

Ünnep helyett dallal búcsúztak vasárnap a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) tagjai azoktól a tanároktól, akik a koronavírus-járványban hunytak el. A budapesti Eötvös szobornál virágokat és mécseseket is elhelyeztek - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A PDSZ országos választmányi elnöke szerint a kormány egyszerűen megfeledkezett az elhunyt tanárokról.

Orbán Viktor egyébként levélben mondott köszönetet a tanároknak, valamint a nevelést és oktatást segítő dolgozóknak az egész éves munkájáért. A miniszterelnök értékelése szerint a nehezített körülmények ellenére mind példamutató munkát végeztek a vírus elleni küzdelemmel járó kényelmetlenségek és veszélyek dacára is. A levélben kitért arra is, hogy a munkakörülmények javítása érdekében a kormány folytatja a megkezdett fejlesztéseket, melyek a járvány időszakában az oktatáshoz hasonlóan egyetlen napra sem álltak le, és mindent elkövetnek, hogy a tanárok munkájának megbecsültsége tovább növekedjen.

Hirdetés