Levélben kéri Karácsony Gergely az iskolaigazgatókat, hogy később kezdődjön a tanítás Közoktatás
Csik Veronika

Levélben kéri Karácsony Gergely az iskolaigazgatókat, hogy később kezdődjön a tanítás

Kisebb lenne a tömeg reggel a buszokon és villamosokon, ha fél vagy egy órával később kezdődne reggelente a tanítás.

Levélben fordult a budapesti intézményvezetőkhöz Karácsony Gergely főpolgármester, amiben azt kérte, csúsztassák későbbre az első tanítási óra kezdési időpontját. A főpolgármester szerint ezzel el lehetne kerülni a BKK-járatokon a tumultust a reggeli csúcsidőszakban.

Már korábban is egyeztettünk iskolaigazgatókkal és a felsőoktatási intézmények vezetőivel arról, hogy 8 óráról későbbre...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. május 11., kedd

A BKK felmérései alapján a reggeli csúcsidőszak utasainak 40 százaléka diák, ha a 14 éves korosztálynál idősebb tanulók inkább 8:30 vagy 9 óra között kezdhetnék a tanulást azzal jelentősen csökkenne a járatok terheltsége – írta a főpolgármester Facebook-posztjában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)