A PSZ alelnöke szerint a korai iskolanyitás egy negyedik hullám elindítója lehet Közoktatás
Eduline

A PSZ alelnöke szerint a korai iskolanyitás egy negyedik hullám elindítója lehet

A visszatérésről csak abban az esetben lehet szó, ha napi 100 fő alá csökken a napi halálos áldozatok száma - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Az oktatásban dolgozók 75 százaléka regisztrált eddig a koronavírus elleni védőoltásra, 25 százalékuk már átesett a betegségen, vagyis a száz százalék körüli védettség meglehet az oktatás területén – mondta Totyik Tamás a PSZ alelnöke az InfoRádiónak.

A pedagógusokat képviselő szakszervezetek attól tartanak, hogy az első oltás még nem nyújt teljes védettséget, így ha a tanárok és tanulók visszatérnek a tantermekbe, akkor újra megugorhat a fertőzöttek száma. Totyik Tamás szerint ez akár egy negyedik hullám elindítója is lehet.

A PSZ alelnöke azt mondta, nincs pontos információjuk arról, hogy a kormányzat mikor akarja másodszor is beoltani a pedagógusokat. Számításaik szerint május első hete lehet az, amikor már biztonsággal lehetne visszatérni az osztálytermekbe, és akkor az érettségi vizsgákat is nyugodtabb körülmények között lehetne megtartani. A visszatérést abban az esetben tartják támogatandónak, ha napi 100 fő alá csökken a járvány miatti halálesetek száma.

A hibrid oktatással kapcsolatban az a szakszervezetek álláspontja, hogy egyértelműen plusz terheket ró a tanárokra, ugyanakkor az egészség és az életbiztonság ennél sokkal fontosabb.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.