Egyre többen kérik, hogy soron kívül oltsák be az oktatásban dolgozókat Közoktatás
Csik Veronika

Egyre többen kérik, hogy soron kívül oltsák be az oktatásban dolgozókat

Továbbra is égető kérdés az oktatásban dolgozók oltása, a szakszervezetek mellett egyre többen kérik a döntéshozókat, hogy kerítsenek sort a tanárok, óvónők mielőbbi beoltására.

A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően”

- mondta korábban a parlamentben Kásler Miklóst az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere, mikor a tanárok oltásáról kérdezték. Az utóbbi napokban még többen kérdezték, mi lesz a tanárokkal. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke nyílt most levélben kéri az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kormány vizsgálja felül az oltási tervet annak érdekében, hogy a bölcsődei, óvodai dolgozók, pedagógusok azonnal megkapják a védettségüket biztosító vakcinát.

Mindezt azután tette meg, hogy az RTL beszámolt arról, hogy egy 37 éves, egészséges nő halt bele vasárnap a koronavírus szövődményeibe. A nő Nógrád megyei Szécsényben bölcsődei kisgyermeknevelőként dolgozott.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél előbb beoltsák őket

– hangsúlyozta Gémesi György. Nem csak MÖSZ elnöke kérte már a kormányt, a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Civil Közoktatási Platform is azt kérte, a tavaszi szünet végéig, vagyis április 7-ig haladéktalanul oltsák be az ezt igénylő oktatási dolgozókat. Nemcsak a tanárok szeretnének oltáshoz jutni, hanem a bölcsődei dolgozók is. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) mindezt az életbe lépett járványügyi intézkedések, illetve a bölcsődék nyitva tartása miatt szeretné.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő egyenesen az ombudsmanhoz fordult a tanárok oltása miatt. Szerinte ez az utolsó pillanat, hogy megkezdjék a pedagógusok oltását, akik így védetté válhatnának az érettségiig és az iskolákat is újra meg lehetne nyitni. Gulyás Gergely miniszter csütörtökön azt mondta, az idősebb tanárok közül mindenki, de akár a középkorúak is megkaphatják májusig az oltást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés