PDSZ: rendeljenek el online oktatást az iskolákban és a szakképzésben is Közoktatás
Eduline

PDSZ: rendeljenek el online oktatást az iskolákban és a szakképzésben is

Egyre több intézményben kell részlegesen vagy teljesen zárást elrendelni és egyre több a beteg tanár is.

Van, ahol takarítók vigyáztak a diákokra, annyi tanár hiányzik az iskolákból, illetve egyre több iskolát érintenek a bezárások is a megbetegedések miatt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt kéri, rendeljenek el a digitális oktatást valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzésben is - írják nyílt levelükben.

Az érdekképviselet szerint, ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitják az intézményeket, akkor nem csak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba.

Magyarországon az iskolai dolgozók nincsenek kiemelt helyen az oltási programban – éppen ezért beoltásuk nem is történt meg. Még a bentlakásos intézményekben, gyermekotthonokban dolgozó kollégáinkat sem oltották be - sorolja a PDSZ.

Azt is kérik, nyújtsanak végre támogatást a gyermekükkel otthon maradó szülőknek, és a munkáltatóknak az álláshelyek és jövedelmek védelme érdekében.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.