Ötéves középiskolát indít a Budapest School Közoktatás
Eduline

Ötéves középiskolát indít a Budapest School

A BPS Stúdióban, az alapítók ígérete szerint, a diákok napi szintű alkotófolyamatokban végeznének valódi munkát.

A képzést azoknak a diákoknak ajánlják - írja a hvg.hu -, akiket érdekel a változatos, digitális alkotómunka, akik szeretnék a környezetünket, élményeinket formálni, és modern technikai eszközökön, csapatban akarnak tanulni.

Az iskola egyik lényeges eleme, hogy közös érdeklődésű tanulók tudjanak összejönni egy térben, és ott olyan projekteken dolgozzanak, ami őket nagyon érdekli. Amellett, hogy persze felkészülnek az érettségire és csinálják a szokásos dolgokat is - mondta Halácsy Péter, a Budapest School társalapítója és vezetője.

A Budapest School csak egy az elmúlt években indított budapesti magán- és alapítványi iskolák közül, amelyek a központi tantervtől és a „hagyományos” pedagógiai módszerektől eltávolodva máshogy szervezik a tanítási napokat és a foglalkozásokat, a frontális oktatás helyett projektfeladatokra, a diákok közötti együttműködésre építenek, és az értékelést sem a szokásos ötfokozatú skálán képzelik el. 

Az Eduline-hoz eljutott szülői vélemények szerint egyre többen keresnek ehhez hasonló intézményt már általános iskolás korú gyerekeiknek is. Még a havi 100-200 ezer forint körüli tandíj és a többfordulós felvételik sem riasztják vissza őket. Arról, hogyan lehet bekerülni a budapesti magániskolákba, illetve mekkora hozzájárulási díjjal kell számolniuk a felvételt nyert családoknak, itt írtunk korábban:

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés