Oktatási naptár: ezek lesznek a legfontosabb dátumok decemberben Közoktatás
Eduline

Oktatási naptár: ezek lesznek a legfontosabb dátumok decemberben

A decemberről mindenkinek a karácsony és a téli szünet jut eszébe először, de a várva várt pihenés előtt még lesz néhány fontos határidő és dátum ebben a hónapban. Mutatjuk őket.

2020. december 4.

A központi felvételi vizsgákra való jelentkezés határideje. Ezt közvetlenül abban az középiskolában kell leadnotok, ahol 2021 január 23-án majd meg szeretnék írni a tesztet. Itt tudjátok megnézni a felvételit szervező intézmények listáját, a jelentkezési lapot pedig innen tölthetitek le.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

2020. december 11.

Az Arany János Tehetséggondozó Programra történő pályázatok benyújtási határideje.

2020. december 12.

Szombati munkanap, ekkor dolgozzuk le a december 24-ét, ami csütörtökre esik. Ezen a napon indul a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka is, ekkortól lesz lehetőségetek az egyszeri sorrendmódosításra vagy a jelentkezési hely visszavonására is. Ezekről itt olvashattok bővebben.

2020. december 14.

A legtöbb egyetemen ezen a napon kezdődik a vizsgaidőszak. A nagyobb budapesti intézmények pontos dátumait itt nézhetitek meg.

2020. december 18.

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap. Egészen 2021 január 3-ig pihenhettek majd, hiszen a szünet utáni első tanítási nap janár 4-e lesz.

2020. december 31.

Eddig jelenik meg a Felsőoktatási felvételi tájékoztató, amely a 2021 szeptemberében induló képzésekre vonatkozó információkat tartalmazza majd.

Ezen a napon jár le a diákhitel igénylés decemberi határideje is. Ha eddig kéritek a kölcsönt, január közepén kaphatjátok kézhez az összeget. A szabad felhasználású diákhitelről itt, a tandíjra fordítható diákhitelről pedig itt olvashattok részletesebben.

Felvételi 2021: hamarosan mindenhol elindulnak a vizsgák

Mutatjuk, pontosan mikor kell gyakorlati vizsgára vagy motivációs beszélgetésre számítanotok, ha a keresztféléves felvételiben jelentkeztetek egyetemre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés