Hamis oklevéllel, végzettség nélkül taníthatott egy nő Siófokon Közoktatás
Eduline

Hamis oklevéllel, végzettség nélkül taníthatott egy nő Siófokon

Hamis főiskolai oklevéllel jelentkezett egy 43 éves nő egy Siófoki iskolába, ahol munkába is állt.

Közokirat-hamisítással vádolja a Siófoki Járási Ügyészség azt a 43 éves nőt, aki felsőfokú képesítése igazolására egy hamis főiskolai oklevelet használt fel – szúrta ki a 24.hu.

A vádirat szerint a nevére szóló hamis főiskolai oklevelet még 2001-ben szerezte meg egy ismerősétől azért, hogy azt később a munkához benyújthassa. 2018-ban jelentkezett egy siófoki iskolába meghirdetett tanári állásra és az időközben elvesztett hamis oklevélről készített fénymásolatot csatolta a pályázatához.

A munkába állását követően a hamis adatokat a közhiteles Köznevelési Információs Rendszerbe (KIR-rendszer) is rögzítették, a nő csak akkor bukott le, amikor több felszólítás ellenére sem nyújtotta be „eredeti” oklevelét, mert az nem létezett. Az ügyészség pénzbüntetést kért a nőre.

A tanárhiányra ez egy érdekes megoldás, a kormány viszont újabb rendelkezésekkel küzdene ellene egy nappal a tanévkezdés előtt.

Többet ettek a gyerekek a karantén alatt

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készített felmérést, amiből az derült ki, hogy többet ettek a gyerekek a távoktatás alatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.