Államilag elismert iskola lett a Budapest School Közoktatás
Eduline

Államilag elismert iskola lett a Budapest School

Öt év után sikerült megszereznie a Budapest Schoolnak az intézmény akkreditációját, így mostantól államilag elismert iskolaként működik.

Hosszú és küzdelmes évek után a Budapest School idén elérte, hogy államilag elismert iskola legyen - szúrta ki a 24.hu.

Az oktatás öt éve két kiscsoporttal indult, most szeptembertől pedig már 14 helyszínen, 400 gyerek tanulhat a BPS egyedi szakmai modellje alapján óvodás kortól egészen a középiskola végéig - közölte Halácsy Péter a Budapest School honlapján. A modell egyedi programként alkalmazható általános iskolában, gimnáziumban és szoftverfejlesztő technikumban is - tette hozzá.

Mint írta, ezzel véget ért egy korszak az iskola történetében, hiszen már nemcsak a nevükben, hanem jogilag is iskolává váltak. "Magántanulói közösségként indultunk, mára pedig úgy érezzük, hogy a legjobban ezzel a váltással segíthetjük a családok biztonságát, a gyerekek hatékony fejlődését és a tanárok kreativitását. A gyerekek portfóliói, tanulási eredményei alapján immár magunk állíthatjuk ki a bizonyítványokat és jogunk van őket érettségiztetni is" - olvasható az oldalon.

Tavaly nyáron még arról számoltunk be, hogy 2019 szeptemberében indul a Budapest School első gimnáziuma, az akkori törvénymódosítások kapcsán azonban nem sikerült dűlőre jutniuk a minisztériummal és a kormányhivatallal. Így bár az iskolát akkor nem akkreditálták, továbbra is kitartottak amellett, hogy egyszer szeretnének államilag elismert iskolaként működni.

Néhány megyében még továbbra is keresnek iskolaőröket

Több mint 500 leendő iskolaőr kezdte meg felkészülését a napokban, de a fővárosban és néhány megyében még mindig várják a jelentkezőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Nemzettel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés