Gimnáziumi órarend szerint tanulnak a gyerekek ebben az óvodában Közoktatás
Eduline

Gimnáziumi órarend szerint tanulnak a gyerekek ebben az óvodában

Sokkolta az ausztrál anyukát a négyéves kislánya óvodai időbeosztása. A napi ütemtervben matematika és mérnöki óra is szerepel.

Egy ausztrál anya amikor a lányáért ment az óvodába és megkérdezte az egyik alkalmazottól, hogyan fejlődik a gyermeke, megdöbbentő választ kapott. A pedagógus szerint a gyerekének nehézségei akadnak a tárgyakra való koncentrálásban. A szülő ezt a választ nem tudta rendesen értelmezni, ezért kutakodni kezdett, hogyan is néz ki az óvodások egy napja - számolt be az esetről a Daily Mail.

Kiderült, hogy a gyerekeknek 7:00 és 18:30 között teljesen be van osztva az idejük és úgynevezett "óvodai szokásokat" kell betartaniuk. A szigorú követelmények között szerepel a történelem, matematika, mérnöki, kreatív művészetek, illetve a tudomány és technológia óra - amire 9 és 12:40 között kerül sor. Talán még ennél is sokkolóbb, hogy az óvodásoknak csupán fél órás "progresszív" étkezési lehetőséget kínálnak, vagyis nincs meghatározott ebédidő, így sokan éhgyomorral ülik végig a foglalkozásokat.

Az ebédet meditáció és pihenés követi, majd megismerkednek a hírekkel, illetve betűket tanulnak. 15:45 és 16:00 között van lehetőségük a szabad beszélgetésre, a napot pedig "progresszív délutáni teazással" zárják.

"Miután megnéztem az ütemtervet, már nem csodálkoztam rajta, hogy a négyéves lányom nem tud koncentrálni" - mondta az anya, aki nem érti, hogyan lehet, hogy óvodáskorú gyerekek gimnáziumi órarend szerint tanulnak az intézményben. "Ez teljesen nevetséges” - tette hozzá.

Matektudásért cserébe ingyen vásárlást hirdet egy New York-i üzlet

Két héttel ezelőtt egy New York-i üzlet pénztárosa úgy döntött, hogy egy játékot indít a vásárlókkal, matekpélda megoldásért cserébe bármi ingyen elvihető a boltból.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.