Mobillal puskáznak az angol diákok Közoktatás
Eduline

Mobillal puskáznak az angol diákok

Egyre több középiskolás brit diák csal vizsgáin mobiltelefon vagy más hi-tech eszköz segítségével.

A brit állami vizsgafelügyelet (Ofqual) szerdán közzétett jelentése szerint 2009-ben 4415 középiskolás diákot kaptak csaláson Nagy-Britanniában a közép- (GCSE) és emelt (A-level) szintű érettségi vizsgákon, ami 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Igaz, még a magasabb 2009-es szám is csupán 0,03 százaléka az összes vizsgázónak.

Megállapították azt is, hogy a legnagyobb gondot a tiltott tárgyak: jegyzetek, szótárak, mobiltelefonok és más hi-tech eszközök vizsgaterembe történő bevitele jelenti. Ezek közül mára első helyre kerültek a mobilok és más kommunikációs eszközök - mutatták ki.

A másik nagy csalási terület a plágium, a másolás és az összedolgozás voltak.  csaláson kapott diákok egyharmadát figyelmeztették, közel felének pedig levontak a jegyéből. A többieket kizárták a vizsgafolyamat egy részéből vagy egészéből.

 

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.