Tarolnak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen, népszerű az építészet képzésük Felsőoktatás
Eduline

Tarolnak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen, népszerű az építészet képzésük

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) építészet nevű minor képzése az Egyesült Államokban az utóbbi években egyre népszerűbb lett: duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara – együttműködve a Metropolitan State University (MSU) Denverrel – 2013 óta tart minor képzést az Egyesült Államokban. Az elmúlt három évben duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma, az 5 év alatt közel 80 hallgatót tanítottak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen építészeti témákban - írja a pte.hu.

A MSU hallgatói számára felajánlott építészet minor képzés hat kurzusból épül fel, a bevezető tantárgyaktól kezdve az építészeti tervezésen át az építészeti digitális előadásig különböző témákban. A kurzusok alapot biztosítanak az építészet kultúrájában. A tervezés órákon a diákok gyakorlati megközelítésben lakóépület-tervezésre összpontosítanak.

A képzések tanterveit a pécsi professzorokkal együttműködve alakították ki, majd akkreditálták az amerikai felsőoktatási rendszerben. A program amerikai koordinátora is magyar származású, dr. Balogh Zsuzsa építőmérnök.

Magyar iskola kezdte meg működését Washington közelében

Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola kezdte meg működését a Washington közelében lévő Falls Churchben. Az iskola alapítványi formában működik, a Pető-módszerhez hasonló program alapján segít a mozgássérült gyermekek állapotát javítani. Az iskola vezetője, Szenczy Katalin az MTI-nek helyi idő szerint csütörtökön elmondta: a magyar Baptista Szeretetszolgálat együttműködésével kifejlesztett program neve: FLAME (magyarul: Láng).

Hirdetés