4 ingyenes app, amit minden egyetemistának le kell töltenie Felsőoktatás
Eduline

4 ingyenes app, amit minden egyetemistának le kell töltenie

Hamarosan kiderül, kit hova vettek fel. Addig is érdemes már most felkészíteni a telefonotokat a hallgatói élet viszontagságaira.

Ébresztő

Unod már, hogy minden reggel valami förtelmes zaj ököllel csapkodja az agyadat? Ennek vége, ha letöltöd a Dawn Chorus alkalmazást, ami 20 fajta madárcsicsergést tartalmaz. Képzeld el, mennyivel jobb hangulatban mész a reggel nyolcas előadásra, ha egy rigó ébreszt.

Jegyzetek

A Notebook alkalmazás nevén nem sokat agyaltak, a küllemén annál inkább látszik a munka. Az írásbeli jegyzetelésre és hangrögzítésre is alkalmas applikáció ugyanazt tudja, mint az Evernote, csak különlegesebb dizájnt kapott. Előadásokra kiváló, de ha a buszon ugrik be egy nagy ötlet, akkor is érdemes elindítani.

Emlékeztető

A Finish. azok számára készült, akik notórius halogatók. Az applikáció lényegében egy virtuális asszisztens, vagy főnök, attól függően, mennyire hallgatsz rá. Kijelölheted a feladatokat, és egy kedves kis hangjelzés a jutalmad, ha be is fejezed. Ha valamit nem fejezel be időbne, akkor viszont figyelmeztet.

Pihenés

Az iPhonosok számára létezik egy pofonegyszerű, ingyenes alkalmazás, ami bármelyik pillanatban segít ellazulni. Lássuk be, erre különösen vizsgaidőszakban lehet szükség, az átlag egyetemista ugyanis szorgalmi időszakban nem nagyon aggodalmaskodik semmin. A Sleep meditációhoz használatos hangokat játszik, ami életmentő lehet egy vaskos könyv fölött gubbasztva, a másnapi vizsgára pánikszerűen készülve.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.