Itt a teljes lista: ennyit kereshettek, ha gazdasági szakon szereztek diplomát Felsőoktatás
Eduline

Itt a teljes lista: ennyit kereshettek, ha gazdasági szakon szereztek diplomát

Milyen átlagbérre számíthatnak a gazdasági szakokat végzett diplomások? Hol a legmagasabb a fizetés, és az egyes szakok bérei mennyiben különböznek egymástól? Utánajártunk.

A legmagasabb átlagbérrel a nemzetközi gazdálkodás képzésen végzett diplomások számolhatnak - derül ki a diplomáspálya-követési rendszer 2017-es adataiból. Az ő keresetük bruttó 311 ezer forint körül mozog. Nem sokkal kevesebbre, 305 ezer átlagbérre számíthatnak az alkalmazott közgazdaságtan képzésen végzettek.

Gazdálkodási és menedzsment szakon tanulók 292 forintos bruttó bérre, a pénzügy és számvitel 289 forintos bérre, a kereskedelem és marketing szakon diplomát szerzők pedig 273 ezer forintos bérre számíthatnak. Legkevesebb, 211 ezer forintos bruttó bérre a turizmus-vendéglátás szakon végzettek számíthatnak.

Az idei felvételiből kiderül, melyik volt a legnépszerűbb gazdasáhi szak. Idén is a gazdálkodási és menedzsment a legnépszerűbb alapszak második a kereskedelem és marketing, harmadik helyen pedig a turizmus-vendéglátás szerepelt.

300 ezer forint feletti átlagbért kapnak friss diplomásként: ezért is megéri műszaki képzést választani

Milyen átlagbérre számíthatnak a műszaki szakokat végzett diplomások? Hol a legmagasabb a fizetés, és az egyes szakok bérei mennyiben különböznek egymástól? Utánajártunk. A legmagasabb átlagbérrel a mechatronikai mérnök képzésen végzett diplomások számolhatnak - derül ki a diplomáspálya-követési rendszer 2017-es adataiból. Az ő keresetük bruttó 378 ezer forint körül mozog.

Hirdetés