Hiába kapnak diplomát a hallgatók, az állam nem ismeri el Felsőoktatás
Eduline

Hiába kapnak diplomát a hallgatók, az állam nem ismeri el

Az orosz hatóságok visszavonták a Shaninka akkreditációját, amely Oroszország egyik vezető társadalomtudományi egyeteme.

Az The Moscow School of Social and Economic Sciences, ismertebb nevén Shaninka hiába működött együtt többek között az orosz tudományos akadémiával is, a mostani felülvizsgálat szerint megszegték az orosz szabályokat, ezért akkreditációjukat visszavonták - írja a 444.hu.

Az egyetem rektora, Szergej Zujev megerősítette, hogy elveszítették az akkreditációjukat. Ugyanakkor az oktatási engedélyüket nem, így továbbra is működhetnek, csak diplomáikat nem fogja elismerni az orosz állam, valamint képzésük nem nyújt mentességet a katonai szolgálat alól.

A brit-orosz egyetem a University of Manchester által is elismert diplomákat is kiad: az együttműködés még az alapítás idejére megy vissza, mivel az intézményt a világhírű brit szociológus, Teodor Shanin alapította - részletezi a 444.hu, hozzátéve: a magánegyetemen csak posztdoktori képzés folyik, de munkájukat korábban az orosz oktatási minisztérium is támogatta.

Ezért nem kapnak diplomát közel százezren, még mindig sokaknak hiányzik a nyelvvizsga

Még mindig óriási akadályt jelent a nyelvvizsga megszerzése az egyetemistáknak. Csak júniusig közel százezer olyan képzésről számolt be az Oktatási Hivatal, amelyeknél a hallgatók nem kaphattak oklevelet, hiába tettek sikeres záróvizsgát.

Hirdetés