Havi 50 ezer forintos ösztöndíjprogramot hirdetett az Igazságügyi Minisztérium Felsőoktatás
Eduline

Havi 50 ezer forintos ösztöndíjprogramot hirdetett az Igazságügyi Minisztérium

Havi akár 50 ezer forintot is kaphatnak azok a vidéki joghallgatók, akik sikerrel pályáznak egy minisztériumi ösztöndíjra.

Vidéken jelenleg öt jogi kar van, ezek színvonalát szeretné emelni az Igazságügyi Minisztérium. Ennek érdekében ösztöndíjalapú támogatói programot indítanak. A tárca célja a „jogi tanulmányaik iránt elkötelezett” hallgatók anyagi segítése.

A Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat olyan államilag finanszírozott és önköltséges nappali tagozatos hallgatók nyerhetik el, akik kimagasló tanulmányi eredményeket értek el, valamint szakmai munkájukra és egyéb teljesítményeikre tekintettel kiemelkednek hallgató társaik közül.

Erre az adott jogi karnál kell pályázni. A félévenként elnyerhető ösztöndíj összege havi 50 ezer forint.

Az ország legjobb jogi karainak sorrendjét itt találjátok. A szintén 50 ezer forintos közigazgatási ösztöndíjról pedig itt olvashattok. A megemelt Erasmus+ ösztöndíjról pedig itt tudhattok meg többet.

Tanulmányi Jogászösztöndíj az önköltséges nappali tagozatos jogászhallgatóknak szól, akik nem részesülnek a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban, de tanulmányi eredményük bizonyítja elkötelezettségüket a jogtudományok felé.

Erre a támogatási formára nem kell külön pályázatot benyújtani, a hallgatói rangsort az adott kar állítja össze.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.