Újra lehetnek diplomaosztók, viszont középiskolai gólyatáborok augusztus végén már nem - a hét hírei Felsőoktatás
Eduline

Újra lehetnek diplomaosztók, viszont középiskolai gólyatáborok augusztus végén már nem - a hét hírei

Még mindig nem döntött a kormány a nyelvvizsga-amnesztiával kapcsolatban, megvan, kiket jelölnek az SZFE szenátusába, idén nem marad el a "kalapfeldobás", augusztus végén már nem lehetnek középiskolai gólyatáborok, újabb sikereket értek el a magyar diákok, és tovább folytatódott a Fudan Egyetem ügye. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit.

Több mint 25 ezer hallgató sorsa még mindig a levegőben lóg

Közeledik a záróvizsga-időszak, a végzős egyetemisták és főiskolások azonban még mindig nem tudják, nyelvvizsga nélkül is megkaphatják-e majd a diplomájukat. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten azt mondta, "megfontolják" a kérdést.

Összeállt a lista: megvan, kiket jelölnek az SZFE szenátusába

„2021. május 27-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusi választásának kapcsán a jelölő értekezletek sikeresen és érvényesen lezajlottak” – olvasható az intézmény közleményében. A teljes listát itt nézhetitek meg.

Ismét meg lehet tartani a diplomaosztókat

Idén nem marad el a hivatalos diplomaosztó, viszont a rendezvényeken természetesen be kell tartani az aktuális járványügyi szabályokat. A részleteket itt találjátok.

Idén nem lehetnek középiskolai gólyatáborok augusztus végén

"A köznevelési intézmény szervezésében nyári tábor, gólyatábor legkésőbb 2021. augusztus 23. napjáig tartható" - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának friss rendeletéből. Ami a középiskolai gólyatáborok esetében azért lehet furcsa, mert sok intézmény a hónap végén tartja a gólyatáborát - erre idén nem lesz lehetőség. Arról, hogy mi minden szerepel még a rendeletben, itt olvashattok bővebben.

Újabb tudományos siker

Tizenkét érmet szereztek a magyar diákok az Európai Kísérleti Tudományos Olimpián, ezzel összesített elsők lettek. Magyarországot négy csapat, összesen tizenkét diákja képviselte az olimpián. Azt, hogy pontosan hány arany, ezüst és bronz érmet sikerült bezsebelniük a magyar diákoknak, itt nézhetitek meg.

Több ezren tüntettek a Fudan Egyetem ellen

Szombat délutánra hirdetett tüntetést a Hősök terére Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt. A demonstrációval a Fudan Egyetem budapesti campusának megépítése ellen tiltakoztak. Az esemény Facebook-oldalán közel 25 ezren jeleztek vissza, a szervezők legalább 10 ezer résztvevővel számoltak. A demonstrációról szóló tudósításunkat itt olvashatjátok el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)