Pécs polgármestere is tiltakozik a PTE átalakítása ellen Felsőoktatás
Eduline

Pécs polgármestere is tiltakozik a PTE átalakítása ellen

Péterffy Attila szerint "ez egy felülről vezérelt, az egyetemi polgárok érdekeit, igényeit és véleményét figyelmen kívül hagyó átalakítás”.

Tiltakozom a Pécsi Tudományegyetem alapítványi fenntartásba adása ellen, és kérem a szenátus Pécs városért felelősséget érző tagjait, hogy mai ülésükön az intézmény modellváltását ne támogassák”

– jelentette be közleményben Péterffy Attila, Pécs polgármestere péntek délelőtt idézi a szavait a hvg.hu.

A közleményt azért adta ki, mert 14 órakor ül össze a Pécsi Tudományegyetem szenátusa, hogy döntsön a modellváltásról. A polgármester úgy véli, hogy az ügy megosztja az egyetem közösségét és a város közvéleményét is. „A felmérések alapján a hallgatók többsége ellenzi a modellváltást, az egyetemi oktatók és dolgozók pedig nehezményezik, hogy véleményüket nem kérik ki, a tervezett átalakításról nem folynak egyeztetések” – írta.

Szerinte "ez egy felülről vezérelt, az egyetemi polgárok érdekeit, igényeit és véleményét figyelmen kívül hagyó átalakítás”, az ország legrégebbi egyetemének néhány hét alatt történő és az érintettek bevonása nélkül levezényelt átszervezése távol áll az önrendelkezéstől, az egyetemi autonómia megőrzésétől és a demokrácia működésétől.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés