Ma dönthetnek az egyetemi fenntartóváltásról Pécsen és Szegeden is Felsőoktatás
Csik Veronika

Ma dönthetnek az egyetemi fenntartóváltásról Pécsen és Szegeden is

Arra a kérdésre, hogy “összességében, támogatod-e a modellváltást?” a Pécsi Tudományegyetem megkérdezett hallgatóinak 80 százaléka azt monda, hogy nem támogatják az elképzelést. Szegeden pedig nem halad zökkenőmentesen a szavazás.

A kérdésre eddig összesen 1009 hallgató válaszolt - írja a Free PTE Facebook-oldalán -, ebből 150-en bizonytalanok az egyetemi átalakítással kapcsolatban, 816-an ellenzik és 44-en támogatják. A karok szerinti lebontásban a bölcsészek, a jogi és a közgazdasági kar hallgatói utasítják el a modellváltást a legnagyobb számban.

A PTE egyébként a héten másodszor is elutasította a modellváltás gondolatát az összegyetemi egyeztetésen, a szenátus a tervek szerint ma dönt az alapítványi átállásról. Tegnap a Semmelweis Egyetem is megszavazta a tervezetet, így az orvosi egyetem is átkerül egy alapítványhoz az állami fenntartótól, hasonlóan a Debreceni Egyetemhez, ahol egy hete szavazták meg az átállást.

Úgy tudni, szegeden sem megy könnyen a váltás, a Szeged.hu nem hivatalos információi szerint a Gazdaságtudományi Karon négy tartózkodás mellett minden más szavazati joggal rendelkező kari tanácsi tag elutasította a fenntartóváltást, az Állam- és Jogtudományi Karon pedig 2 igen, 21 nem és 4 tartózkodás lett a szavazás eredménye a tegnapi ülésen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés