Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok Felsőoktatás
Eduline

Itt a 2021-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem két kara - a pedagógiai és a bölcsészettudományi - továbbra is vezeti a hallgatók kiválósága alapján összeállított HVG-rangsort. Mögöttük szorosan két egyházi egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara áll.

Az oktatói kiválóság alaján összeállított rangsort a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara vezeti, a második helyre azonban itt is bekerült az ELTE egyik kara, míg a harmadik a Pécsi Tudományegyetem bölcsészkara lett.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. ELTE-PPK 1. SZTE-BTK
2. ELTE-BTK 2. ELTE-BTK
3. PPKE-BTK 3. PTE-BTK
4. KRE-BTK 4. DE-BTK
4. SZTE-BTK 4. KRE-BTK

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

A legjobb egyetemi karok listája: ők vezetik a 2021-es rangsort

Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói és hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti. De melyik a legjobb egyetemi kar? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés