Visszavonták a törvényt Amerikában, ami hazaküldte volna a külföldi diákokat Felsőoktatás
Eduline

Visszavonták a törvényt Amerikában, ami hazaküldte volna a külföldi diákokat

Egyelőre mégsem küldik haza azokat a diákokat Amerikából, akiknek szeptembertől csak online képzése lesz.

Visszavonták azt a törvénytervezetet az Egyesült Államokban, ami szerint ősztől a külföldi diákok nem tanulhattak volna olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus miatt csak online oktatás folyik – írja a CNN.

Tegnap írtunk arról, hogy egyre több egyetem áll a Harvard és a MIT mellé, akik keresletet nyújtottak be a rendelet ellen.

Kedden jelentette be egy bostoni szövetségi bíróság, hogy visszavonják a törvényt, ami elküldené a külföldi hallgatókat.

A CNN azt az információt kapta, hogy a Fehér Házban egyesek úgy vélték, a javaslatot rosszul készítették elő, és nem megfelelően hajtották végre. Egy másik forrás szerint a Fehér Ház arra összpontosít, hogy a szabály csak az új hallgatókra vonatkozzon, azokra pedig ne, akik már az Egyesült Államokban hallgatók.

Idén is átsorolhatnak állami ösztöndíjas helyről önköltségesre?

A legtöbb egyetemen közeledik, vagy már el is érkezett a tavaszi félév vége. Az elmúlt két félév alapján pedig minden évben át- és visszasorolnak hallgatókat másik finanszírozási formára. De miben változtatott a koronavírus miatt felállított vészhelyzet ezeken?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.