Külföldön tanulnátok? Ezekben az esetekben igényelhettek diákhitelt Felsőoktatás
Eduline

Külföldön tanulnátok? Ezekben az esetekben igényelhettek diákhitelt

Nemcsak magyar, hanem külföldi továbbtanulás esetében is igényelhettek diákhitelt, ha pedig Erasmusra mentek, megemelt összegű kölcsönt kaphattok. Itt vannak a részletek.

Ha külföldön szeretnétek továbbtanulni, a szabadon felhasználható Diákhitel1-et igényelhetitek, feltéve, hogy az Európai Gazdasági Térség egyik egyetemén, főiskoláján tanultok, az oklevél pedig, amelyet szereznétek, Magyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad.

Az igényléshez be kell adnotok a felsőoktatási intézmény által kiállított, a hallgatói jogviszonyra, valamint a képzés adataira vonatkozó igazolásokat, illetve ezek hiteles magyar nyelvű fordítását, és a Diákhitel Direktben kitölthető Külföldi képzés adatai című adatlapot.

Ezután minden szemeszterben - december, illetve május 15-ig - be kell küldenetek a hallgatói jogviszony igazolását éss annak hiteles magyar nyelvű fordítását, illetve a Tanulmányi adatlapot - írja honlapján a Diákhitel Központ.

A külföldi továbbtanulásról szóló részletes cikkünket a dátumokkal, a szabályokkal és a szükséges dokumentumokkal itt találjátok.

Külföldi ösztöndíjra pályáztok?

Ha külföldi résztanulmányokra pályáztok az Erasmus+, Campus Mundi, CEEPUS, az államközi ösztöndíjak, illetve a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj keretében, egy évre (10 hónapra) megemelt összeget, havonta maximum 70 ezer forint helyett 140 ezer forintot igényelhettek. Itt találjátok a részleteket.

A szabad felhasználású Diákhitel1-ről itt, a - magyarországi intézményekben - önköltségre fordítható Diákhitel2-ről pedig itt olvashattok részletesen.

Külföldi tanulási lehetőség: minden, amit az Erasmus+ programról tudni kell

Szívesen tanulnátok külföldön vagy szereznétek szakmai tapasztalatot egy másik országban? Fejlesztenétek a nyelvtudásotokat anyanyelvi környezetben? Az Erasmus+ program keretében akár egy évet is eltölthettek külföldi főiskolán vagy egyetemen. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés