Mikor kezdődik a tavaszi félév a legtöbb egyetemen? Itt vannak a dátumok Felsőoktatás
Eduline

Mikor kezdődik a tavaszi félév a legtöbb egyetemen? Itt vannak a dátumok

Mikor kezdődik a tavaszi félév az egyetemeken? A sikeres keresztféléves felvételizők számára különösen fontos dátumok ezek. Megnéztük néhány egyetem tanévrendjét.

A szorgalmi időszak kezdetét megelőzi a regisztrációs hét, valamint a tantárgyfelvétel, amelynek különböző szakaszai lehetnek egyetemenként: van, ahol van előzetes és/vagy rangsorolás, míg máshol csak versenyjelentkezés a tárgyakért.

Ezek időbeosztása nem csak egyetemenként, de egyetemi karonként is eltérő lehet. A szorgalmi időszak első napja azonban hasonlóan alakul a hazai egyetemeken, főiskolákon. Vannak, ahol egységesen február 3-án ülnek először tanterembe a hallgatók, mint például a Pécsi Tudományegyetemen, vagy a Szegedi Tudományegyetemen, míg máshol egy héttel többet pihenhetnek a diákok.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen is február 10-én kezdik majd meg a tavaszi félévet az egyetemisták.

Ami felmerülhet a vizsgaidőszakban: mennyi kreditet és milyen átlagot kell teljesíteni?

Mennyi idő alatt kell teljesíteni a karonként meghatározott egyetemi átlagot és min múlik még az állami ösztöndíjas hely? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.