Segítség felvételizőknek: így tudhattok meg mindent a választott szakotokról Felsőoktatás
Eduline

Segítség felvételizőknek: így tudhattok meg mindent a választott szakotokról

Jövőre felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Már ki is választottátok, milyen szakokat jelölnétek meg, vagy még hezitáltok? Ezen az oldalon minden információt megtalálhattok a diplomaszerzés utáni lehetőségekről. Itt egy kisegítség a döntéshez.

2020-ban felvételiztek és kíváncsiak vagytok, hogy az általatok választott egyetemen, szakon vagy tanulmányi területen milyen arányban helyezkednek el a diplomások, és mennyit keresnek? Akkor itt megnézhetitek.

Ezen az oldalon persze nem csak a pályaválasztás előtt állók kaphatnak választ a kérdéseire, hanem azok is, akik már elkezdték az egyetemet. Ugyanis itt többek között megtalálhatjátok, mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni) azok, akik olyan szakon végeztek, amit ti is választanátok. Arra is választ kaphattok, várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület vagy szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként.

Az oldalon a keresőfelülettel kiválaszhattok különböző szűrőket, amik alapján kereskhettek intézményre, képzési területre, szakra és képzési szintre.

Persze nem csak az a fontos, hogy hol lehet elhelyezkedni a képzésekkel, hanem az is, pontosan mit tanultok majd az egyetemen. Ha jövőre felvételiztek és már kiválasztottátok, milyen szakra jelentkeznétek, akkor érdemes még a képzés megjelölése előtt elolvasnotok a szakleírásokat. Itt a teljes lista.Ha pedig kifejezetten arra vagytok kíváncsiak, mennyit kereshettek az adott képzésen, akkor ebben az összefoglalónkban a fizetésekről olvashattok bővebben.

Már pályaválasztás előtt álltok? Akkor nektek ajánlunk néhány ingyenes kérdőívet, tesztet, amellyel könnyebb lehet a döntés. Ezekkel kideríthetitek, milyen képzés vagy éppen szakma való nektek, de önismereti témában is előrébb juthattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés