Június közepén tárgyalja az Európai Bíróság a lex CEU-t Felsőoktatás
Eduline

Június közepén tárgyalja az Európai Bíróság a lex CEU-t

Hamarosan tárgyalja az Európai Bizottság a lex CEU-t, azt vizsgálják majd, a törvény uniós jogba ütközik-e.

A testület közölte: június 24-én tárgyalja az Európai Bizottság a lex CEU-t - írja a hvg.hu. Azt vizsgálják majd, a törvény uniós jogba ütközik-e. Az Európai Bizottság fordult a testülethez, amely azt ígérte, sürgősséggel tárgyalja majd a törvényt, de a magyar törvény szabta határidőből kicsúsztak. A CEU rektora pár hónapja bejelentette, a CEU Bécsben folytatja.

A változást Manfred Weber néppárti csúcsjelölt ajánlata hozhat: a politikus a budapesti látogatásán azt ajánlotta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a bajor kormány beszáll a CEU finanszírozásába, lesz közös tanszék egy német egyetemmel, a konstrukció révén pedig a CEU továbbra is kiadhat amerikai diplomát Budapesten.

A bajor miniszterelnök levelére várnak a CEU ügyében

„Ha minden igaz, fogok kapni a bajor miniszterelnöktől egy levelet, és majd attól függően válaszolok, hogy mit írnak benne" - mondta a CEU-ügy újabb felvonásáról Orbán Viktor miniszterelnök a hvg.hu-nak.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.