Tarlós István: „Egyszer sem kerestek a CEU ügyében” Felsőoktatás
Eduline

Tarlós István: „Egyszer sem kerestek a CEU ügyében”

Nem keresték meg az CEU ügyében, ezért nem is foglalt állást - mondta Tarlós István a Népszavának.

A Népszava azon kérdésére, hogy miért nem érzi magát kompetensnek a CEU ügyében, hiszen mégiscsak főpolgármester, a CEU pedig egy Budapesten működő egyetem, Tarlós István azt válaszolta:

Miből következik, hogy a CEU a fővárosi önkormányzat feladatai közé tartozna? A mi feladatainkat az önkormányzati törvény határozza meg. Ezen kívül vannak olyan közügyek, amelyek széles rétegeket érintenek, vagy rengeteg embert érdekelnek, és amikben megkeresést kapok."

"A főpolgármester természetesen politikai szereplő is - tette hozzá - tehát, ha engem megkeresnek egy ügyben és az széles tömegeket érint, abban állást foglalok. De egy olyan ügyben, ami nem az én kompetenciám, és egyetlen egy esetben sem fordult elő, hogy megkerestek volna, hogy a lakosságot érdekelné, nem ütöm az orromat" - mondta a lapnak a főpolgármester.

Itt a végleges döntés: Bécsbe költözik a CEU

Mivel a lex CEU értelmében a CEU nem vehet fel új diákokat 2019. január 1-től, az egyetem kénytelen a mai napon bejelenteni, hogy minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében - olvasható az intézmény közleményében.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.