Új iskolákat nyit jövőre a Prezi alapítója Felnőttképzés
Eduline

Új iskolákat nyit jövőre a Prezi alapítója

Vidéken is iskolákat indít a Prezi alapítója, Halácsy Péter. Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben is új csoportokat indítanak a jövő tanévtől.

Ahogy korábban írtunk róla, iskola módszereinek sikerét mutatja, hogy folyamatosan terjeszkednek. Most Óbudán nyílik új épület. A jövő tanévtől pedig új csoportokat indítanak a mikroiskola-hálózat Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben.

Idén már biztos, hogy több mint kétszáz család, nyolc helyszínen lesz a Budapest School hálózat tagja. Az új helyszíneken kívül a meglévő budapesti közösségekben is várják további, 3-12 éves gyerekek jelentkezését, így akár 70 új család csatlakozhat a Budapest Schoolhoz, írják közleményükben.

Szegeden beszél az oktatás jövőjéről Halácsy Péter

A Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ következő rendezvényén, március 7-én, Halácsy Péter, a Prezi és a Budapest School alapítója beszél a két cég sikerének titkáról és a siker lehetőségéről Magyarországon. Halácsy vállalkozóként vágott bele az oktatás megreformálásába. A Budapest School célja a projektszintű, a szabadságot és egyéni igényeket középpontba helyező oktatás.

Ezzel a Budapest School még egy lépés tett az országos szintű hálózattá válás felé. A célunk, hogy 10 000 gyerek tanulására legyünk hatással 5 éven belül – mondta  Halácsy Péter, a Budapest School társalapítója írja a 24.hu.

Az oktatás nem a tantárgyak zárt rendszerében zajlik, hanem problémák, projektek, témacsoportok szerint. Az  írott és beszélt magyar nyelv mellett  egyszerre tanítják meg az angolt, és a 21. században nélkülözhetetlen digitális nyelvet. A tandíj havi 120 ezer forint, de a szülők anyagi helyzetétől függően ez lehet kevesebb és több is. Szociális munkások segítségével  hátrányos helyzetű gyerekeket is felvesznek az iskolába. 

Hirdetés