Torlódás és lassuló forgalom: ma is érdemes korábban elindulni Felnőttképzés
Eduline

Torlódás és lassuló forgalom: ma is érdemes korábban elindulni

Ma kezdődnek a természettudományos tárgyak érettségi vizsgái: délelőtt kémia-, délután földrajzérettségi lesz. A vizsgák és a személyes oktatásra visszaállt iskolák miatt ma reggel valószínűleg ismét sokan indulnak útnak - megnéztük, mi a helyzet az utakon és azt is, milyen időre számíthatunk ma.

Élénk a forgalom a reggeli órákban a főváros felé vezető főbb útvonalakon, az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól befelé lassulásra kell készülni - jelenti az Útinform. A főváros felé a reggeli csúcsban 5-10 perc a menetidő növekedés, ezért érdemes legalább ennyivel korábban indulni, ha tehetitek.

Azt se feledjétek, hogy a héten pár fővárosi buszjárat - 133E, 66B, 66, 148, 123, 123A, 115 - is terelve közlekedik. Mindenképpen nézzetek utána a titeket érintő változásoknak indulás előtt.

Mindezeken kívül a 39-es és a 40-es km között a Budapest felé tartó sávokat lezárták, a forgalom a leálló sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávon halad. A Nyíregyháza felé autózók a leálló és a külső sávot használhatják. A munka május végéig tart. A 47-es főúton, Hódmezővásárhely közelében a 204-es km-nél lévő körhídon garanciális munkát végeznek, ezért azt lezárják. A forgalmat a 472-es főút Szegedi úti szakaszára, majd egy "döngölt földútra" terelik.

Milyen idő lesz?

Talán ma még nem kell az esernyő, ugyanis kedden túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, legfeljebb helyenként lehet kevés fátyolfelhő az égen - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés