Mikor lesznek szakmai vizsgák a 2020/2021-es tanévben? Felnőttképzés
Eduline

Mikor lesznek szakmai vizsgák a 2020/2021-es tanévben?

Nem tudjátok, mikor tartják az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli képzések komplex szakmai vizsgáit? Mutatjuk, hol találjátok a vizsganaptárakat.

Már rengetegszer írtunk róla, hogy szeptembertől átalakítják a szakképzést. Arról, hogy ez mit is jelent pontosan, itt olvashatjátok el az összegző cikkünket. Az egyik alapvető változás, hogy a szakképző intézményekben - technikumokban és a szakképző iskolákban - és felnőttképzésben Szakmajegyzék váltotta fel az Országos Képzési Jegyzéket (OKJ). Az új rendszerben 759 féle szakma helyett 174 alapszakma közül válogathattok - az új alapszakmák leírását itt találjátok.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán már megtaláljátok, mikor lesznek az iskolai rendszerű képzésekhez tartozó vizsganapok a 2020/2021-es tanévben. Az iskolarendszeren kívüli képzések 2020-as módosított időpontjait, illetve a 2021-es vizsganapokat szintén innen tudjátok letölteni.

A vizsgákkal kapcsolatban a képzést indító intézmények az illetékesek, ezért ha bármilyen kérdésetek van, velük vagy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal kell felvennetek a kapcsolatot. Az utóbbi elérhetőségeit itt találjátok.

Havi 150 ezer forint hitel járhat a szakképzésben és a felnőttképzésben tanulóknak

A szakképzésben és a felnőttképzésben igényelhető hitelről Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés