Pontszámítás a felvételin: van, amikor nem jár többletpont a nyelvvizsgáért Érettségi-felvételi
Eduline

Pontszámítás a felvételin: van, amikor nem jár többletpont a nyelvvizsgáért

Kaphattok-e többletpontokat a nyelvvizsgáért a 2018-as keresztféléves felvételin, ha két emelt szintű érettségit szereztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Két emelt szintű érettségi mellett is lehet kapni pluszpontot a nyelvvizsgáért? Vagy ezzel megszereztem a maximális pontszámot?

Az emelt szintű érettségi 50 többletpontot ér, és mivel maximum kettőért adnak pluszpontokat, ezekkel 100 pontot szerezhetsz az 500 pontos felvételi rendszerben.

A B2-es nyelvvizsgáért 28 pont járna, de mivel a többletpontok összege maximum 100 lehet (akkor is, ha egyébként a többletpontjaid összege meghaladná ezt), "csak" 100 pontot kapsz.

Két zseniális, ingyenes alkalmazás: így könnyebben tanulhattok matematikát

Ha sok a matekházi, nehezen megy a legújabb témakör, vagy csak közeleg a témazáró? Most két ingyenes alkalmazást ajánlunk, amelyek megkönnyíthetik a gyakorlást és a felkészülést. A MyScript kalkulátora azért kényelmes, mert okostelefonon vagy tableten kézzel is fel lehet írni a megoldandó példát.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.