Meddig kell feltöltenetek a nyelvvizsgátokat, ha szeretnétek érte pluszpontot a felvételin? Érettségi-felvételi
Tóth Alexandra

Meddig kell feltöltenetek a nyelvvizsgátokat, ha szeretnétek érte pluszpontot a felvételin?

Ezt a határidőt érdemes észben tartanotok, különben 28 vagy akár 40 pluszpontot is bukhattok a felvételin.

Ahhoz, hogy a nyelvvizsgátokat beszámítsák többletpontként a felvételibe, a dokumentumot a hiánypótlási időszak végéig – azaz 2021. július 8-ig – kell feltöltenetek az E-felvételi rendszerbe.

Ahogyan azt korábban már megírtuk, ha 2003. január 1-je után szerzett nyelvvizsgáról van szó, akkor másolatot sem kell róla készítenetek, elég a nyelvvizsgátok adatait megadnotok. Jó hír az is, hogy ha emelt szinten érettségiztek és minimum 60 százalékot sikerül elérnetek, akkor ugyanúgy kaphattok érte pontot a felvételin, mivel ez B2-es, középfokú nyelvvizsgával lesz egyenértékű. Erről részletesebben itt olvashattok.

De mégis mennyi többletpont jár a nyelvtudásért?

A középfokú nyelvizsgákért 28 pontot, a felsőfokúért pedig 40 pontot kaphattok. Fontos azonban, hogy a nyelvtudásért összesen 40 pont jár. Igen, akkor is, ha két középfokú nyelvvizsgátok van, ami darabonként 28 pontot érne, és akkor is ha két felsőfokú vizsgátok van, darabonként 40 pontért. Sőt, arra is érdemes figyelni, hogy egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont.

Azt, hogy miért jár még pluszpont a felvételin, itt nézhetitek meg. A 2021-es felvételiről pedig itt olvashatjátok el a legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés