Kaphattok pluszpontot az emelt érettségivel szerzett nyelvvizsgáért a felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Kaphattok pluszpontot az emelt érettségivel szerzett nyelvvizsgáért a felvételin?

Többen kérdeztétek, hogy számolhattok-e többletponttal, ha nyelvből tesztek emelt szintű érettségit és így váltjátok ki a nyelvvizsgátokat. Mutatjuk a választ.

Elfogadják a felvételi eljárásban az emelt szintű nyelvi érettségit nyelvvizsgaként, és kaphattok-e érte pluszpontot?

Igen, a felvételi eljárás során elfogadják, és ugyanannyi pont jár érte, mint az államilag elismert nyelvvizsgáért.  Fontos, hogy ez abban az esetben igaz, ha a B2 szintű komplex nyelvvizsgával egyenértékű, vagyis, ha eléritek az érettségi vizsgán, min. 60%-os az eredményt.

Hogyan szerezhettek nyelvvizsgát emelt szintű érettségivel?

A legfontosabb, hogy a nyelvvizsgáért mindenképp emelt szintű érettségi vizsgát kell tennetek az adott nyelvből. Ha a vizsgán az írásbeli és szóbeli részen elértek legalább 60%-ot, akkor középfokú (B2) komplex típusú, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak minősül az érettségitek. Erről részletesebben itt olvashattok, arra pedig, hogy kell-e nyelvvizsga a 2021-es felsőoktatási felvételihez itt találjátok meg a választ.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.