Ha régebben érettségiztem, de most is szeretnék jelentkezni, akkor ezt hol tehetem meg? Érettségi-felvételi
Eduline

Ha régebben érettségiztem, de most is szeretnék jelentkezni, akkor ezt hol tehetem meg?

Olvasónk korábban érettségizett, de idén szeretne jelentkezni emelt szintű érettségire. Arra volt kíváncsi, hogy ebben az esetben hogy tud jelentkezni vizsgára.

2009-ben érettségiztem, de mivel nincs emelt szintű érettségim idén szeretnék emelt szintű angol kiegészítő érettségit rakni. Hol kell jelentkezni egy ilyen kiegészítő érettségire?

- kérdezte olvasónk.

Már egy éve követelmény, ha alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeztek, hogy rendelkezzetek legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi eredménnyel. Erről bővebben itt olvashattok.

Ha valaki korábban érettségizett, de most szeretne valamilyen tárgyból vizsgázni, és nem rendelkezik tanulói jogviszonnyal,  akkor a május-júniusi vizsgaidőszakra február 15-ig, postai úton tértivevényes küldeményben, e-papír szolgáltatással vagy személyesen is jelentkezhet érettségi vizsgára a területileg illetékes fővárosi, megyei kormányhivatalokban.

Arra is van lehetőség, hogy a vizsgázó személyesen egy vizsgát szervező középiskolában nyújtsa be a jelentkezését, de a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezőket.

Az Oktatási Hivatal olalán egyelőre még nem elérhető a jelentkezési lap, általában január második felében szokott elérhetővé válik. Amint elérhető lesz az OH oldalán, közzétesszük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.