Érettségizők, figyelem! Ma még jelentkezhettek az ingyenes próbaérettségire Érettségi-felvételi
Eduline

Érettségizők, figyelem! Ma még jelentkezhettek az ingyenes próbaérettségire

Elkezdenétek a felkészülést és gyakorolnátok a májusi időszak előtt? Ma még jelentkezhettek az idei próbaérettségire. Mutatjuk a pontos részleteket.

Mi az a próbaérettségi?

A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője már évek óta rendez próbaérettségit, aminek a lényege, hogy a vizsga előtt állók éles vizsgaszituációban, erre az alkalomra összeállított érettségi dolgozatokkal készülhetnek a nagy napra.

A feladatsorok kijavítását követően lehetőséget biztosítanak számotokra, hogy személyesen tegyétek fel kérdéseiteket egy konzultációs napon - írják a szervezők. Így nem maradnak megválaszoltalan kérdések sem.

Milyen tárgyakból vizsgázhattok?

Idén is három tantárgyól lesz lehetőségetek próbaérettségit írni: matematikából, történelemből és közgazdaságtanból. Fontos, hogy mindhárom tárgyból közép- és emelt szinten is szerveznek vizsgát, úgyhogy választhattok, milyen szinten próbáljátok ki magatokat. Ha több tárgyból is próbára tennétek a tudásotokat, egy nap akár két próbaérettségit is írhattok a délelőtti, illetve a délutáni sávban.

Hol vizsgázhattok?

A 2020-as próbaérettségit hat helyszínen szervezik meg: Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Debrecen, Kecskemét és Győr közül választhattok.

Hol kell jelentkezni?

Az esemény ingyenes, azonban a jelentkezés regisztrációhoz kötött, így nincs más dolgotok, mint kitölteni a következő űrlapot 2020. február 12. (szerda) 23:59-ig, és február 15-én szombaton elmenni a kijelölt helyre.

A jelentkezési űrlapot itt találjátok. Az esemény Facebook-oldalán pedig még több infót találhattok a próbaérettségi menetéről, ha pedig kérdésetek van, akkor a szervezőknek a [email protected] címre írhattok.

Felvételi szabályok: tényleg kell emelt szintű érettségi a sikeres felvételihez idén?

Tényleg elsődleges szempont az idei felvételi sikeréhez az, hogy legyen emelt szintű érettségitek? Fontos kérdésre válaszolunk a jelentkezési határidő előtt pár nappal.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés