Felvételi kisokos: nem minden dokumentumot kell feltölteni a rendszerbe - itt a lista Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi kisokos: nem minden dokumentumot kell feltölteni a rendszerbe - itt a lista

Elkezdődött a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka. Arról már írtunk, milyen dokumentumokat kell feltöltenie a jelentkezőknek. Most azt szedtük össze, miket nem kell beküldeni.

Ha most felvételiztetek, ügyelnetek kell arra, hogy az összes, a pontszámításhoz szükséges dokumentumot mielőbb benyújtsátok. A jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat az e-ügyintézés során töltitek fel az E-felvételiben. Arról, hogy milyen dokumentumokért kaphattok pluszpontot, itt olvashattok el mindent.

De miket nem kell feltölteni?

Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerzi be a felvi. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben november 15-i jelentkezési határidő után szereztétek vagy szerzitek meg a nyelvvizsgát, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnotok - írja a felvételi tájékoztató.

Minden mást be kell adni. De meddig?

Ha legkésőbb a hiánypótlási felszólításban megadott határidőn belül (vagy a kézhezvételkor rendelkezésre még nem álló dokumentumok esetében legkésőbb 2020. január 9-ig) nem pótoljátok a hiányzó dokumentumokat, jelentkezési kérelmeteket a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el, vagy az eljárást megszüntethetik.

Ha kérdésetek vagy technikai problémátok van a felvételivel kapcsolatban, azzal a Felvi ügyfélszolgálatát érdemes felkeresnetek. Decemberben azonban az ügyfélszolgálat sem a megszokott rend szerint üzemel. Mutatjuk az ünnepi nyitvatartást.

Felvételi 2020: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a szakválasztásnál?

Jövőre szeretnétek felvételizni egyetemre, főiskolára és a megfelelő képzést keresitek? Szempontok és információk, hogy könnyebb legyen a választás.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés