#élelmiszer

Felnőttképzés eduline/mti

Összefogott az ELTE és az MTA, új kutatóintézetet hoznak létre

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja több tudományterület nemzetközileg elismert kutatóinak együttműködésében új stratégiai kutatóműhelyt hoz létre, hogy megértsék a talajminőség változásainak hátterét és új javító megoldásokat dolgozzanak ki.

Felsőoktatás Eduline

A nap infografikája: mit érdemes enni a vizsgák előtt?

Olajos hal, brokkoli, tök, paradicsom, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek - ilyen élelmiszereket érdemes fogyasztani zh-k, dolgozatok, érettségi vizsgák előtt. Vannak "tiltott" ételek, italok is: a dailyinfographic.com ábráján megnézhetitek, mely élelmiszerek növelik, illetve csökkentik az agy teljesítőképességét.

Közoktatás Eduline

Stratégiai szövetség a BGF és a Corvinus között

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két vezető felsőoktatási intézménye, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem 2008. november 17-én. A szakmai stratégiai szövetség az oktatási-kutatási tevékenységek összehangolásával a magas színvonalú képzés biztosítására törekszik, miközben szélesebb, kiszámíthatóbb, a munkaerő-piac kívánalmait teljes mértékig kielégítő képzési kínálatot teremt.