#sikeres

Felsőoktatás Edupress

Szükségből vállalnának külföldön munkát a végzős brit fiatalok

Egy, a diákokat és a munkaadókat összehozó brit honlap, a studentgems.com felméréséből kiderült, hogy a végzős brit hallgatók 34 százaléka külföldön is keresne magának állást - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy csak az egyetemisták ötöde talál magának olyan állást Nagy Britanniában, ami megfelelne vágyainak. A válaszadó hallgatók háromnegyede a csökkenő munkaerő-piaci lehetőségek és a diplomás munkanélkülség növekedése miatt döntene a külföldi munkavállalás mellett.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdjen egy kezdő jogász?

A közigazgatás túlzsúfolt, a bíróságokon és ügyészségeken kevés a hely. A közjegyzői pálya „kihalásos alapon” működik, ügyvédből pedig Dunát lehet rekeszteni. Ennyire sötét lenne a frissen végzett jogdoktorok jövője, vagy van kiút is? Az okosok szerint van: konkrét elképzelésekkel, és egy részterületre fókuszált tudással a nagy cégek kapkodnának a jogászok után.

Közoktatás Eduline

Interjúkötet - fontos pozíciókban a volt Kodolányisok

Bemutatták Virágh Ildikó, a Kodolányi János Főiskola tanárának, a Vörösmarty Rádió Főszerkesztőjének sikeres Kodolányisokat kötetbe szedő könyvét ma délelőtt Budapesten. A sajtótájékoztatón megjelentek kérdéseiket közvetlenül feltehették a meghívott volt Kodolányis interjúalanyoknak is, akik kivétel nélkül nagyon gyorsan helyezkedtek el a hazai közélet fontos pozícióiban.

Közoktatás Eduline

A sikeres táncművész receptje

Kiből lehet ma sikeres táncművész, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó táncos váljon, és egyáltalán, mit jelent ma a siker a versenytáncban? Hol lehet a legtöbb tapasztalatot megszerezni, és merre vezet az út? Kérdéseinkre a hatszoros Latin Magyar Bajnok, Jánosi Viktória válaszolt: